KARAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İŞYERİ SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ

Okul/Kurumlardaki Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol ve Denetimine İlişkin Uygulama Kılavuzu Güncellendi

Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ilgili kurum/kuruluşlarca hazırlanan 10.03.2016 tarih ve 2852893 sayılı Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Konulu Genelge  2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren yürürlüğe girmiştir.
Okul/Kurumlardaki Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol ve Denetimine İlişkin Uygulama Kılavuzu Güncellendi

Genelgenin etkinliğinin artırılması, okullarda sağlıklı beslenmenin sağlanması amacıyla; kurumlar arası verimli ve eşgüdüm içerisinde hareket edilmesi açısından  illerde Valinin onayı ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan İl Denetim Komisyonu ve ilçelerde Kaymakamının onayı ile İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, TSM ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan  İlçe Denetim Ekipleri kurulmuştur.Uygulama klavuzu güncellenmiş olup Müdürlüğümüze bağlı tüm resmi/özel okul ve kurum kantinleri (kooperatifler dahil), yemekhaneler (pansiyonlu okul, yurt ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullar dahil), büfeler, kafeteryalar ve çay ocakları güncellenen klavuza göre denetlenecektir.

Güncellenen Okul/Kurumlardaki Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol ve  Denetimine İlişkin Uygulama Kılavuzu  İndirmek İçin Tıklayınız./meb_iys_dosyalar/2019_01/14155725_07111512_OKUL_KURUM_GIDA_YYLETMELERY_KONTROL_VE_DENETYM_UYGULAMA_KILAVUZUevrak4660448091903410171.pdf

0 - 0338 280 7086

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.